maanantai 5. kesäkuuta 2017

Niittykummussa asutaan nyt tornitalossa


Metrokortteli Niittykummun ytimessä heräsi eloon touko-kesäkuun vaihteessa, kun 12-kerroksinen tornitalo Merituulentie 38:ssa sai ensimmäiset asukkaansa. Muuttoautot kurvasivat alaovelle toinen toisensa perään, ja hissi vei huonekaluja ja laatikoita maasta taivaaseen aamuvarhaisesta iltaan asti.


SRV:n SATOlle rakentamaan taloon muutti tyytyväistä väkeä. Asukkaat kehuivat paitsi näkymiä, myös kauniita kotejaan, tulevia lähipalveluita ja keskeistä sijaintia. Talossa on 94 huoneistoa, kaikki vuokra-asuntoja. Asukkaat olivat innoissaan jo avaintenjakopäivänä, sillä ensimmäiset jonottivat kadulla aamuseitsemältä. Alaovi avattiin kahdeksalta, ja SATO tarjosi uusille vuokralaisilleen avainkahvit. Kahdeksi ensimmäiseksi muuttopäiväksi SATO oli järjestänyt myös ammattimiehet asukkaiden muuttoavuksi. Talo sai asukkaita niin Espoosta, Turusta, Lahdesta kuin Oulustakin. ”Oma” kauppakeskus Niitty talon kyljessä avaa ovensa 15.6.


Palvelujen pariin ja metroaseman naapuriin halusi myös Maricel Esparagoza. Hän muutti kolmioon Leppävaarasta kahden lapsensa kanssa. Maricel toi heti avaintenjakopäivänä pienempää tavaraa omalla autollaan, tyhjensi laatikot ja vei takaisin Leppävaaraan täytettäviksi. Muuttoauto tuli seuraavana päivänä.


Maricel ei kaivannut yläkerroksiin; hänelle sisäpihalle avautuva kolmannen kerroksen asunto oli nappivalinta. Kauppakeskuksen katolle tornitalojen väliin rakennettu asuntopiha on turvallinen leikkipaikka lapsille, ja Maricel voi seurata heidän touhujaan vaikka parvekkeelta. Istutukset  ja leikkivälineetkin olivat jo paikoillaan.

– Toivottavasti talossa on lapsiperheitä, jotta saamme paljon kavereita, hän toivoi ja huokaisi, kuinka hienoa on päästä aivan uuteen asuntoon.


Vastapäisen naapurin, Riitta Kaukion ja chihuahuan pennun Alvarin, kaksiosta on näkymät länsisuuntaan Merituulentielle ja Olarin kirkolle. Se sopii hyvin, sillä työpäivän jälkeen on mukava nauttia ilta-auringosta. Riitalla on lyhyt työmatka Isoon Omenaan. Se hurahtaa oman auton lisäksi nopeasti vaikka polkupyörällä. Kun metro aloittaa liikennöinnin, matkaa on vain seuraavalle asemalle.


– Muutin Tuomarilasta. Pidän asunnon järkevästä pohjasta. Se on helppo sisustaa, ja vaaleat pinnat miellyttävät silmää. Keskeinen sijainti palvelujen ja liikenneyhteyksien vieressä on loistava. Olen useasti onnistunut muuttamaan aivan uuteen asuntoon, ja tälläkin kertaa kävi tuuri!

Ensimmäisestä kerroksesta kahdenteentoista

Taskumattitalot Tapiolassa ehtivät käydä tutuiksi Leevi Puumalaiselle ja hänen naisystävälleen Lotalle, kun mieli alkoi askaroida hauskan hyppäyksen parissa: entäpä, jos muuttaisimme ensimmäisestä kerroksesta Niittykumpuun ja ylimpään? Maisemanvaihdos oli samalla kuin paluu kotiin, sillä Leevi asui lapsuutensa Niittymaalla.


Muuttomiehiksi saatiin Leevin (kolmas vasemmalta) pitkäaikaiset kaverit (vasemmalta) Aleksi Itkonen, Rolle Suvioja ja Jasu Kurki. Kulmat ovat kaikille tuttuja, sillä Jasu ja Rolle kävivät aikoinaan yhdessä Leevin kanssa Niittykummun ala-astetta, vieläpä samalla luokalla. Aleksi liittyi joukkoon Pohjois-Tapiolan lukiossa.  

– Aikaisemmin Haukilahden vesitorni tuntui alueella jonkinlaiselta kiintopisteeltä. Nyt metrokeskuksen kahdesta tornitalosta tulee uusi maamerkki, arvelivat kaverukset, jotka ovat seuranneet Niittykummun kehitystä koko ikänsä.


IT-konsulttina työskentelevä Leevi pääsee syksyllä metrolla toimistolleen Otaniemeen. Toimisto saattaa tosin herkästi siirtyä parvekkeelle, josta löytyy pistorasia kahdellekin laitteelle. Naapurirakennus eli 24-kerroksinen Niittyhuippu saa sekin asukkaat vielä tänä syksynä. Suunnitelmien mukaan talo valmistuu lokakuussa. Niittyhuipun kerrokset 3–10 on varattu SATOn vuokra-asunnoiksi, ja ylemmät SRV myy omistusasunnoiksi.

Kolme kaverusta kolmeen kerrokseen

Mikael Palmroos ja Julius Janatuinen panivat tuulemaan heti  avaintenluovutuspäivänä, sillä he muuttivat peräti kolmea kotia kerralla.


– Meitä muuttaa samaan taloon kolmen kaverin porukka. Yhden koti on kerroksessa 8, toisen kerroksessa 11 ja kolmannen kerroksessa 12, kertoivat Mankkaalta muuttava Mikael (vasemmalla) ja Turusta kotiseudulle Espooseen palaava Julius. Kolmas kaveri on hänkin Mankkaalta.


Yksi ylimmän kerroksen uusista asukkaista on Jesper Laaksonen. Hän muutti  äitinsä kanssa Kivenlahdesta. Jesperille talon sijainti Niittykummun ytimessä on paras mahdollinen: “keskellä hänen elämäänsä”. Kaverit asuvat lähistöllä, ja 10 vuotta koripalloa pelannut Jesper pääsee helposti harjoituksiin Tapiolan urheilupuistoon. Taival taittuu vaikka kävellen, ja metron kyydissä matkaa on vain seuraavalle asemalle. Urheilullinen koripalloilija käveli isoine kasseineen ylimpään kerrokseen. Huonekalut matkasivat hissillä.

New home, new life!

– Olen tullut kotiin! Kertoi Michaela Pirttikoski ajatelleensa avattuaan upouuden huoneiston oven. Michaela muutti miesystävänsä kanssa Oulusta työn perässä. 


– Minulla on pelkkää hyvää sanottavaa niin talosta kuin alueesta. Odotan innolla päästä esittelemään kotiamme kavereille. Oululainen ystävä muutti jo edeltä lähistölle. Meillä ei ole vielä omaa pesukonetta, joten talon pesula ilahduttaa ja tulee tarpeeseen. Tästä se alkaa: new home, new life!