keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Kauppakeskus Niitty avautuu kesäkuussa


Vaikka viimeistelyt ovat vielä kesken, kauppakeskus Niityn käytävillä on jo helppo erottaa tulevien liikkeiden tilat ja kuvitella asiakkaat palvelujen pariin. Tulossa on kätevän kokoinen, kotoisa ja selkeä kauppakeskus, joka tarjoaa hyvät päivittäispalvelut ja mukavat mahdollisuudet ruokailemiseen ja kahvittelemiseen. Niitty avaa ovensa yleisölle 15. kesäkuuta kello 10.


Pääkäytävällä, metron liukuportaitten ja hissien tuntumassa, tuoksuvat pian kahvi, pizza ja patongit. Käytävälle sijoittuvat R-kioski, kahvila, Subway ja Kotipizza sekä mehu- ja smoothiebaari Jungle Juice Bar. Kun metroliikenne käynnistyy, matkustajien on helppo napata evästä mukaan, sammuttaa niin jano kuin nälkä matkojen välillä sekä käydä kaupassa tekemässä päivittäisostokset.


Pääkäytävä kääntyy Haukilahdenkadun suuntaan. Risteyskohdassa asiakkailla on mahdollisuus istahtaa Espresso Houseen kahville. Käytävän varrelle sijoittuvat lemmikkieläinten tarvikkeisiin keskittynyt Fast & Furry, Alko ja parturi-kampaamo. Eri liiketilojen lasiseinät on asennettu paikoilleen, mutta vuokralaiset sisustavat pitkälti omat tilansa ja tuovat sisään brändiensä mukaiset kalusteet.

Kahden marketin kauppakeskus

Ruoka- ja päivittäistavaraostoksilla Niityssä voi käydä kahdessa suuressa liikkeessä, K-Supermarketissa ja S-Marketissa, joka sijaitse lähellä parkkitiloja Haukilahdenkadun puolella.


K-Supermarketin takaseinällä erottuvat jo maitotuotteiden lasiset kylmäkaapit. Kaikki maalaustyöt on saatu tiloissa valmiiksi. Marketin rakentaminen vaatii paljon muutakin suuren tyhjän tilan lämmityksineen, vesipisteineen, ilmastointeineen ja sähköineen. Yleisöltä jäävät piiloon monenlaiset kylmä- ja käsittelytilat, jotka vaativat tarkoituksenmukaista tekniikkaa ja helposti puhdistettavia teräs- ja laattaseiniä. Eri tuotteille, kuten kalalle, lihalle ja broilerille, on rakennettava omat varastointi- ja käsittelytilansa viemäreineen.


S-Marketin sisäänkäynnin edustalla tehtiin helmikuussa käytävän alakattorunkoa. Itse liikkeessä on edessä kylmiöitten asentaminen. Oman aikansa ottavat myös henkilökuntatilojen viimeistelyt keittiö- ja saniteettikalusteineen. Molemmilla päivittäistavaraliikkeillä on käytössään suurin piirtein yhtä paljon tilaa, reilut 1200 neliötä. S-Marketia vastapäätä asiakkaat voivat huollattaa hiuksensa, hankkia luontaistuotteita tai poimia kimpun kukkia kotiin tai viemisiksi.

Lounasta omassa Niityssä

Niityssä on kaksi ravintolaa, toinen puiston puolella etelässä, toinen Haukilahdenkadun varressa. Molemmilla ravintoloilla on ikkunaseinä ulkonäkymin.


Etelänpuoleisen ruokaravintolaan on käynti myös ulkokautta. Helmikuussa ravintolassa tehtiin muun muassa keittiö- ja henkilökuntatilojen laatoituksia.


Haukilahdenkadun puolelta on pääsy kiinalaiseen ravintolaan ja sen vieressä sijaitsevaan juhlapukuliikkeeseen. Ravintolassa olivat menossa alakattotyöt ja keittiön talotekniikan asennukset. 


Merituulentien varressa Niityn pääsisäänkäynnin vierusta on saanut piristeekseen oranssia ja punertavaa keraamista julkisivulankkua. Kauppakeskuksen toiseen kerrokseen on tulossa hammaslääkärikeskus. Tiloissa on vielä paljon tehtävää. Toiminta vaatii useita viemärivetoja ja erikoisrakenteita, esimerkiksi säteilysuojattuja seiniä röntgenlaitteiden vuoksi. Kun paikat saadaan valmiiksi, palveluja on kätevä käyttää päivittäisen kauppakeskusasioinnin lomassa.