keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Kauppakeskus sai nimekseen Niitty


Niittykummun uusi kauppakeskus nimettiin Niityksi harjannostajaisten yhteydessä lokakuun puolivälissä. Selkeä ja iskevä nimi vahvistettiin sinivalkoisen nauhan katkaisemisella juhlassa, jossa muisteltiin työmaan kimurantteja vaiheita ja annettiin työntekijöille heidän  ansaitsemansa kiitokset.


Liput liehuivat juhlan kunniaksi pääovella Merituulentien puolella. SRV rakentaa kauppakeskusta OP-Vuokratuotto -erikoissijoitusrahastolle. Rakennuttajapäällikkö Kari Kangasmaa kertoi erikoissijoitusrahaston kohteitten koostuvan pääosin asunnoista, mutta noin 30 prosenttia sijoituksista on toimitiloja. Niitty on niistä uusin. 

Kangasmaan mukaan metroliikenteen alkamisen myöhästyminen voidaan nähdä aseman yläpuolisen rakentamisen kannalta positiivisena. Työt ovat kesken niin kauppakeskuksessa kuin sen kylkeen kohoavassa Niittyhuipussa, johon nostetaan elementtejä pitkin talvea. 24-kerroksisen tornitalon työt ovat edenneet kerrokseen 16. Turvallisuusnäkökulmasta on hyväksi, etteivät matkustajat liiku vielä alueella.


K-Supermarketin aihio muuttui juhlatilaksi, jossa nautittiin riistasoppaa, voileipiä ja puolukkaista juustokakkua. Työnaikainen lämmitys kytkettiin päälle jo muutamia viikkoja ennen juhlapäivää. Lämmitys tehostaa rakennuksen kuivumista ja mahdollistaa sisävalmistustyöt. Marketin kattoon asennettiin hiljattain valaisinkiskot. Kauppakeskuksen aulan ja liiketilojen mosaiikkilaattalattiat ovat valmiit, mutta vaativat töitten jatkumisen vuoksi hyvän suojauksen.


Terse! Yllätysohjelmasta pitivät huolen Hansu ja Pirre, jotka toivat terveiset Loimaan tikkakerholta. Siivousalalla yhä toimiva Pirre lupasi parivaljakon vastaavan loppusiivouksesta. ”Syäkää siististi, ettei me jouruta täälä koko yätä oleen.” Hansu näytti, miten twerkataan toppahaalareissa ja muistutti, että häntä, leskinaista, voi lähestyä show’n jälkeen takatiloissa. Loimaallekin muuten suunnitellaan metroa. Lopuksi Loimaan tikkakerho luovutti Kari Kangasmaalle tussilla kirjaillun juhlalautasen.


OP Kiinteistösijoituksen toimitusjohtaja Markku Mäkiaho kertoi rakennushankkeen olevan historiallinen ja ainutkertainen. Hybridihankkeessa samalla alueella työskentelee monta eri toimijaa, ja erilliset urakoitsijat ovat toimineet kylki kyljessä ja limittäin. Kauppakeskuksen sijainti on erinomainen: ympärillä on laaja asujaimisto, ja työmatkaliikenne tuo liikkeisiin tasaisen ihmisvirran.


SRV Suomen liiketoiminnan johtaja Juha Toimela muistutti hankekehityksen pitkästä ja monivivahteisesta historiasta: ideasta alullepanoon kului lähes kuusi vuotta. Rakentamisen kokonaisuus alueella on ollut vaativa, sillä samaan aikaan on tehty vieri vieressä niin metroasemaa, kauppakeskusta, kahta tornitaloa kuin Espoon kaupungin mittavia kunnallisteknisiä töitä katurakentamisineen. Vaikka länsimetron viivästyminen on saanut negatiivista julkisuutta, ennen pitkää metro elävöittää koko alueen.


Kauppakeskus Niityn nimenjulkistuksen yhteydessä Markku Mäkiaho ja Kari Kangasmaa OP Kiinteistösijoituksesta sekä Juha Toimela SRV:ltä katkaisivat perinteisen silkkinauhan. Yhteistyö on sujunut hyvissä merkeissä, ja Niityn kaikki liiketilat on vuokrattu.