tiistai 12. heinäkuuta 2016

Showroomista tuntumaa tornitalossa asumiseen


Minkälaista olisi asua 24-kerroksisessa Niittyhuipussa? Alustavaa tuntumaa siihen antaa Niittytorin ostoskeskukseen rakennettu esittelytila. Showroom esittelee ”kaksion”, jossa on valmiina keittiö ja lattiaan merkittynä huoneiston kokoinen pohjapiirros. Leikisti ollaan 15. kerroksessa. Showroom avautui Niittytorin toisessa kerroksessa heinäkuussa. Elokuussa ”asunnossa” voi liikkua myös virtuaalilasit silmillä ja saada aidon tuntuisen, kolmiulotteisen vaikutelman.


SRV:n markkinointikoordinaattori Calle Gråsten ja tuotepäällikkö Riikka Lohikoski kertovat esittelytilan olevan informatiivisempi tapa tutustua tarjontaan kuin työmaalla kulkeminen tai kuvasta katsominen. Esittelytila kuvastaa 44-neliöistä kaksiota.

– Täällä voi availla eteisen ja keittiön kaappeja, ja koska pohjapiirros on tehty realistisessa koossa lattiaan, mittasuhteet on helpompi hahmottaa. Aivan niin millin tarkasti viivoja ei kuitenkaan ole vedetty, että kannattaisi tulla mittanauhan kanssa käymään, Riikka Lohikoski muistuttaa.

Avokeittiön yhteyteen on ajateltu ruokailutila ja pieni olohuone. Niiden takana on liukuoven taakse jäävä makuuhuone. Kylpyhuoneen kalusteet on merkitty lattiaan pohjakuvasymbolein. Niistä käy ilmi, että kaksiossa on oma sauna ja  paikka myös pesukoneelle. Malliasunnon ikkunoista näkyy mielikuvaa antava näkymä kauas horisonttiin. Ikkunaseinälle on hahmotettu ovi, joka johdattaa koko huoneiston mittaiselle parvekkeelle.


Käytössä on kolme eri tyyliä värimaailmoineen. Kokonaisuudet on soinnutettu valmiiksi siten, että esimerkiksi lattia, keittiön kivitaso, välitilan laatoitus sekä  kaappien ovet käyvät hyvin yhteen.

– Yksi vaihtoehdoista on kiiltävä mustavalkoinen, toinen taas klassinen beigen ja puun sävyinen ja kolmas harmaan ja betonin sävyihin menevä. Asuntoihin, jotka sijaitsevat Niittyhuipun kerroksissa 11–­17 on jo valittu tyylit valmiiksi, mutta omia valintoja voivat vielä tehdä kerrosten 18–­24 asukkaat. Tyylejä voi halutessaan myös sekoittaa, Riikka Lohikoski kertoo.


– Tyyli- ja värimaailmassa on pyritty harmoniaan, ja kaikki materiaalit ovat helppohoitoisia ja kestäviä. Esittelytilan keittiössä on valkoiset, kiiltäväpintaiset kaapit, mutta valittavana on myös viilupintainen puuovivaihtoehto. Keittiön kaapeissa on moderni pomppusalpa, joten kaapisto on vetimetön ja yhtenäisen näköinen. Jos asuntoa ei ole varusteltu jo valmiiksi, jääkaappi-pakastimen voi saada valkoisena tai teräksen värisenä, Riikka Lohikoski kertoo.

Kaikki keittiöt varustetaan kivitasoin ja keraamisin liesin. Eteistiloissa on peilipintaiset liukuovet, jotka kätkevät sisäänsä tankokaapin vaatteille sekä siivouskaapin.

Virtuaalinen asuntonäyttö vie uuteen aikaan

Asunnosta on tehty myös virtuaalimallinnus. Tarkoitus on, että elokuussa esittelytilassa voi kulkea virtuaalilasit silmillä ja kokea olevansa huoneiston sisällä kolmiulotteisessa maailmassa. Kyseessä on virtuaalitekniikan uusi sovellus, jota kokeillaan nyt asuntomyynnissä.


– Tietääksemme järjestämme Suomen ensimmäisen virtuaalisen asuntonäytön. Virtuaalilasit silmillään ja ohjain kädessään asiakas voi vaihtaa materiaaleja ja värejä lennosta ja mallata, miltä eri vaihtoehdot näyttäisivät. SRV:n edustaja voi osallistua kokemukseen tietokoneen äärestä, vaikkapa ohjata asiakasta huomaamaan jonkin tietyn seikan ja keskustella hänen kanssaan näkymistä, Calle Gråsten kertoo.

Toisin kuin yleensä virtuaalikokemusmaailmassa, tässä järjestelmässä kokija voi myös kävellä lasit päässään. Tekniikan takana on suomalainen Teatime Research Oy. Todennäköisesti kyseessä on ensiaskel aivan uudenlaiseen asuntojen markkinoimisen maailmaan. Asiakas pystyy tekniikan avulla ensi kertaa tekemään päätöksen, joka pohjautuu lähes todelliseen kokemukseen, vaikka asunto on vasta suunnitteilla tai rakenteilla.


Showroomin kaksion ensimmäinen yleisnäyttö oli maanantaina 11. heinäkuuta. Kesän ajan esittelytila on avoinna keskiviikkoisin ja torstaisin kello 13–16.